Aanmeldingsformulier 

De huidige wachttijd voor het opstarten van een psychologisch behandeltraject is minimaal 16 weken.
Na de intake zal de behandeling aansluitend worden ingepland.

Vanwege de langere wachttijd dan gebruikelijk is voor Visie Psychologiepraktijk, wordt u als nieuwe client aangeraden om u ook aan te melden bij een andere Psychologiepraktijk. U kunt dan starten waar het eerste plaats voor u is.
Tijdens de wachttijd kunt u mogelijk gratis gesprekken voeren bij een praktijkondersteuner GGZ bij uw huisarts.


Aanmeldingsprocedure voor nieuwe cliënten en voor her-aanmelding van bekende cliënten:

Om voor psychologische behandeling binnen de generalistische basis-ggz in aanmerking te komen, heeft u een verwijsbrief nodig. De huisarts, bedrijfsarts of de medisch specialist kan deze verwijsbrief voor u opstellen als uw klachten behandeld kunnen worden binnen de basis-ggz. 

Zonder verwijsbrief mogen wij u niet in behandeling nemen en zal uw zorgverzekeraar de zorg niet vergoeden. De huisarts kan u alleen doorverwijzen als er een vermoeden is van een zgn DSM-diagnose. Dit is in vakjargon de naam van uw hoofdklacht. De meeste DSM-diagnoses vallen onder verzekerde zorg. Let op: Aanpassingsproblemen, relatieproblemen, fobieën, psychische problemen ten gevolge van een somatische stoornis en werk gerelateerde problemen worden helaas niet meer vergoed door uw zorgverzekeraar!  

Stappenplan voor aanmelding van nieuwe cliënten en voor her-aanmelding van bekende clienten:

  1. Hebt u nog geen verwijsbrief, maak dan eerst een afspraak bij uw huisarts en vraag erom. Uw doorverwijzing kan digitaal door uw huisarts via Zorgdomein worden aangeleverd, of worden verstuurd per post naar: VISIE Psychologiepraktijk, Dalemdreef 29a, 5035 LZ Tilburg. 
  2. Vult u vervolgens onderstaand aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk in. 
  3. Zodra uw ingevulde aanmeldformulier en doorverwijzing beiden zijn ontvangen, wordt u op de wachtlijst van Visie Psychologiepraktijk gezet. Zodra er dan ruimte is om te starten, zal er contact met u worden opgenomen om een afspraak in te plannen voor een 1e gesprek. 


Aanmeldingsprocedure voor een coachingstraject:

  • Eerst overleggen met uw werkgever of (een deel van) de kosten door uw werkgever vergoed kunnen worden (zie vergoeding). Anders betaalt u de kosten zelf.
  • Vervolgens onderstaand aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk invullen en versturen.
  • Nadat het ingevulde aanmeldformulier is ontvangen, zal u op de wachtlijst van Visie Psychologiepraktijk gezet. Zodra er dan ruimte is om te starten, zal er contact met u worden opgenomen door Bertien Mulders, GZ-psycholoog BIG,
    om een afspraak in te plannen voor een 1e gesprek.